OM EMILIE

 

Foto: Rebecca Centrén.

Foto: Rebecca Centrén.

2009 tog jag en fil.kand i journalistik vid Linnéuniversitetet. Jag läste programmet Journalistik och Medieproduktion och utbildades inom press, TV, radio och webb. Under vår långa praktikperiod på våren 2009 praktiserade jag på modetidningen CHIC. Jag fick sedan sommarjobb där som vikarierande redaktör i tidningen och på webben. På hösten blev jag sedan anställd som reporter på CHIC. Under 1,5 år vikarierade jag även som nöjesredaktör när min kollega var mammaledig. I den tjänsten hade jag hand om allt nöjesmaterial i tidningen och gjorde bland annat många intervjuer med kändisar. Jag hade även en blogg på Chic.se.

I september 2011 flyttade jag tillbaka till min hemstad Göteborg och jag fortsatte då att frilansa för tidningen CHIC. När tidningen sedan lades ner fortsatte jag att frilansa för deras sajt Chic.se. Jag har sedan min examen 2009 jobbat dagligen med webben på olika sätt. Mina frilansuppdrag gör jag genom mitt bolag Rockbay Production. Jag älskar att skriva, göra research, fota, utforma trycksaker och redigera film. Jag har bra koll på både svenska och utländska medier och håller mig ständigt uppdaterad.

På den här sidan hittar ni ett urval av mina arbetsprover uppdelat i kategorierna Intervju, Kändis, Feature, Mode, Copy/Layout och Web. Snart kommer ni även att hitta inredningsjobb som jag gör  tillsammans med fotografen Rebecca Centrén.